vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Nieuw deel in Historische Reeks over verdwenen winkels en bedrijven

20 oktober 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - Op 5 november aanstaande verschijnt deel 24 van de Historische Reeks met meer dan veertig sfeervolle verhalen over verdwenen winkels en bedrijven in het Land van Heusden en Altena. De presentatie van het boek vindt plaats in het gemeentehuis van Aalburg. Het eerste exemplaar wordt daar uitgereikt aan burgemeester Fons Naterop.

Verhalen over de herbergen en cafés van vroeger, over huishoudwinkel Teuling in Almkerk, parlevinker Ad Sterrenburg in Andel, ondernemersgeslacht van Beurden in Dussen, de winkel van Kees van den Berg in Eethen, kruidenierswinkel De Kleine Winst in Genderen, de fietsenmakerij van Hen Elshout in Giessen, het winkeltje van Kees Pol in Uitwijk, de kruidenierswinkel van de familie Hazeleger in Veen, enkele winkels in Werkendam, de Bruna boekhandel in Woudrichem. En nog veel meer. Soms wordt ook een ronde gemaakt langs verdwenen winkels in een dorp, onder andere door Almkerk, Andel, Drongelen, Hank, Meeuwen, Nieuwendijk, Rijswijk, Veen en Wijk en Aalburg.

Bijzondere verhalen
Het zijn heel bijzondere verhalen geworden. Zoals dat van de bekende, in Waardhuizen geboren, schrijver Louwrens Penning.  Hij vertelt heel boeiend en met humor hoe hij met zijn moeder in 1871 een winkeltje in Dussen begon. Er worden ook verhalen verteld over enkele bedrijven, zoals over klompenmaker Peer de Klomp in Genderen, Geert de smid in Wijk en Aalburg en de ALAD. Met de honderden foto’s geeft het boek een uniek beeld van een voorbije periode waarin velen in soberheid en soms in armoede leefden. Een tijd die nu nauwelijks meer voor te stellen is. Het boek heeft 340 bladzijden.

Meer info website  van de Historische Reeks: www.historischereeks.nl.

(Archieffoto Werkendam.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.