donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Sergeant John Keogh wordt begraven bij zijn kameraad

4 september 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het najaar van 2014 werd op opzienbare wijze de Lancaster LM508 geborgen die op 21 juni 1944 door de Duitsers werd neergeschoten boven Werkendam. Tijdens de werkzaamheden zijn de stoffelijke resten opgegraven van Sergeant John E. Keogh.

De Oorlogsgravenstichting benaderde enige tijd geleden de gemeente Werkendam voor medewerking rond de begrafenis van Sergeant Keogh. Tevens werd de vraag gesteld om de locatie te bepalen waar hij begraven zou kunnen worden.

Op maandag 8 december 2014 werd door de Bergings- Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht officieel bevestigd dat de stoffelijke resten die waren aangetroffen bij de eerdere berging van de Lancaster LM508 in oktober, inderdaad toebehoorden aan Sergeant John. E. Keogh.

Kameraad
Het college van B en W heeft besloten mee te werken aan de herbegrafenis. De locatie van het graf is op de begraafplaats aan ’t Laantje in Werkendam. De omgekomen luchtmachtman wordt begraven vlakbij zijn kameraad Sergeant T.H. Duff (de bommenrichter van de Lancaster).

De exacte datum van de begrafenis is nog niet bekend. Naar verwachting vindt deze niet meer dit jaar plaats.

Aldus een melding van Vliegtuigberging Werkendam.

(Foto met gedicht van dorpsdichter Marcel Vaandrager...)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.