donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Boswachter op stap met wielrenster Marianne Vos

16 juli 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Om Brabant in recreatief perspectief beter op de kaart te zetten, werd boswachter Jacques van der Neut afgelopen week benaderd om aan de campagne Visit Brabant mee te werken. Daarbij was het de bedoeling een BN’er te koppelen aan een local. Of Van der Neut zin had met wielrenster Marianne Vos een stuk door de Biesbosch te varen en haar over de ontwikkelingen in het gebied bij te praten. Van der Neut: 'Ik vind fietsen ook leuk, dus waarom niet.' De sympathieke boswachter doet verslag...

'Meewerken aan zo’n promofilmpje is en blijft een leuke bezigheid. Je moet je echter wel realiseren dat scenes een paar keer dienen te worden uitgevoerd. Los van de introductiescene ging het volgens mij heel ontspannen. Leuk om zo eens met Marianne Vos te praten, terwijl je haar eigenlijk alleen kent van de televisiebeelden. Ik heb haar uiteraard bijgepraat over de zeearenden, de griendwerkers en al de recente ontwikkelingen in het gebied.

Kracht
Natuurlijk hebben we ook gekletst over de wielrennerij; over de trainingsrondjes, het gedoe bij de finish als je daar uitgewoond aankomt en gelijk door een journalist een microfoon onder je snuffert krijgt gestopt en over de ballondijen van legendarische sprinters zoals Mario Chipolini of Guido Bontempi. Kerels die qua fietsen bergen verzetten maar die enorme krachtsinspanning is niet aan die lijven af te lezen. Sommige wielrenners zijn ronduit iele mannetjes. Marianne Vos is ook zeker geen zwaargewicht, maar ik vraag me dan altijd af, waar komt die enorme kracht, bij zo’n duursport toch een eerste vereiste, dan vandaan?

We varen door de Sloot beneden Petrus en onderwijl wijs ik Marianne op bevervraat en een broedhol van een ijsvogel. Na een rondje om de Rietplaat zetten we weer koers naar ons beginpunt, het Biesbosch MuseumEiland.' (Staatsbosbeheer Biesbosch)

(Foto redactie Werkendam.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.