zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Belgische televisie bezoekt Biesbosch

2 juni 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het Belgische programma Vlaanderen Vakantieland bezocht onlangs Nationaal Park De Biesbosch. Programmamaakster Saartje Vandendriessche trok door Nederland en ging op zoek naar de bijzondere natuur van vier nationale parken. 'Nederland, het land waar ik mij helemaal thuisvoel. Hartelijk, gezellig en vooral ook heel groen', aldus de presentatrice in de serie.

Samen met boswachter Thomas Van der Es ging het langs smalle riviertjes en grillige kreekjes op zoek naar de verrassende en zeer afwisselende fauna en flora. Op zoek ging het ook naar de zeearend die in de Biesbosch wordt gespot. VandenDriessche wilde de 'Vliegende Deur' maar wat graag zien. (Overigens een klinkende bijnaam voor het enorme dier van reusachtige afmetingen.) 'De luchtreus van de Biesbosch', noemde zij het beest.

Overnachting
Natuurgidsen Han en Gerda nemen de Belgische TV-dame in hun zalmschouw mee voor een tocht langs de meest adembenemende plekjes van het park. Ze houden onder meer halt bij boer en boerin Jan en Ellie Saarloos die op de Vischplaat wonen, een eiland middenin het Nationaal park. Hun Biesboschhoeve bleek de ideale plaats om de nacht door te brengen. Op het terras werd genoten van een prachtige zonsondergang, grazende Schotse Hooglanders, voorbijvarende bootjes een bbq en een potje bier. Vandendriessche presenteert het programma met een ontwapenend enthousiasme. Al met al een fraaie impressie en een mooie Biesbosch-promo.

Vlaanderen Vakantieland wordt op zaterdag en zondag om 18:10 uur en 17:15 uur uitgezonden op TV Eén

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.