Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Veerverbindingen Merwede blijven ondersteunen'' 'Veerverbindingen verdienen plek in vervoersnetwerk.'
11mei 2015

'Veerverbindingen Merwede blijven ondersteunen'

REGIO - De provincie Brabant moet de veerverbindingen over de Merwede blijvend ondersteunen. “De bijdrage van de provincie in de opstartfase is succesvol gebleken. Er is een robuust en goedwerkend veerverbindingen netwerk gegroeid dat een volwaardige plaats verdient in het Brabantse openbaar vervoersnetwerk,” aldus Hermen Vreugdenhil.

In maart 2017 loopt de aanloopsubsidie van de provincie af. De gemeenten hebben aangegeven dat een blijvende provinciale ondersteuning hoogst onzeker is. De ChristenUnie-SGP is groot voorstander van het benutten van de mogelijkheden van personenvervoer over water. De fractie heeft in schriftelijke vragen aan het college van gedeputeerde Staten gevraagd naar de mogelijkheden voor continuering.
“Voor veel gebruikers is de veerverbinding belangrijk om naar school of werk te gaan. Wij vinden het belangrijk dat we de veerverbindingen behouden en waar mogelijk uitbreiden. Zeker als de werkzaamheden van de A27 straks beginnen is een goed werkend vervoersnetwerk over water belangrijk,” aldus Vreugdenhil.

In 2010 diende de ChristenUnie-SGP Statenfractie samen met de PvdA met succes een motie in die heeft geleid tot de aanloopsubsidie.Deel dit bericht met je vrienden!