vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Sneller internet voor industieterrein Bruine Kilhaven

1 mei 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De vraag naar snel ens tabiel internet wordt steeds groter. Her en der in de regio zijn al diverse pogingen ondernomen. Zoals in Aalburg het glasvezel via Optimaas en nu ook in Veen via TéGé'Tel samen met Ziggo. Ook de Werkendamse ondernemers slaan nu de handen ineen en worden er pogingen in het werk gesteld om sneller internet te realiseren voor alle bedrijven op industrieterrein De Bruine Kilhaven.

Op dit moment is er op het industrieterrein alleen (A)DSL via het kopernetwerk van KPN en glasvezel via het netwerk van Ziggo beschikbaar. (A)DSL biedt niet voldoende bandbreedte voor de toekomst en glasvezel is een kostbare oplossing die niet voor alle bedrijven is weggelegd.

Computeq ICT en Aspect ICT hebben een vraagbundeling traject opgestart waarmee zij de weg vrij maken voor sneller internet voor alle ondernemers. Hiervoor zijn zij in gesprek met de grootste coax-leverancier in Nederland, Ziggo.

Snelheid
Met de huidige abonnementen van Ziggo liggen snelheden tot 500 Mbit (download) om 40 Mbit (upload) binnen handbereik, desgewenst zijn abonnementen uit te breiden met televisie en andere diensten waarmee dit tevens een meerwaarde biedt voor de bewoners op de Bruine Kilhaven. 

Wie geïnteresseerd is, kan een vrijblijvende intentieverklaring afgeven op www.fast-internet.nl. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn zullen Computeq ICT en Aspect ICT in samenwerking met Ziggo een definitieve berekening maken voor de kosten waarna er een offerte zal worden verzonden naar alle geïnteresseerden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.