vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Progressief Altena kuist deel Hollandse Waterlinie

23 maart 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het cirkelen van een vliegtuigje was het startsein van de grote schoonmaak van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het kader van Wereld Water Dag. Met tien mensen nam Progressief Altena vanaf 08.12 uur de route tussen fort Bakkerskil en fort Altena voor z’n rekening.

Iedere twaalf minuten later ging er op een volgend fort langs de Linie een andere ploeg van start die de handen uit de mouwen stak.

Steentje
Progressief Altena zamelde drie vuilniszakken zwerfafval in en droeg daarmee een steentje bij aan natuur en milieu en het aanzicht van het cultureel erfgoed in het Land van Heusden en Altena.

Na afloop schonk B&B Fort Bakkerskil een heerlijke bak koffie.

Wereld Waterdag
Wereldwijd staan waterbeheer en sanitatie onder druk. Dit leidt onder meer tot voedsel tekorten, uitputting van natuurlijke bronnen en bodemdaling. Klimaatverandering en demografische en economische ontwikkelingen hebben ons bewust gemaakt van de noodzaak om aandacht te vragen voor deze wereldwijde uitdagingen.

In 1992 hebben de Verenigde Naties (VN) 22 maart uitgeroepen tot Wereld Waterdag. Elk lid van de VN heeft zich gecommitteerd om deze dag te benutten voor het creëren van bewustwording bij het brede publiek en sectorpartijen over de nationale en mondiale waterproblematiek door activiteiten te organiseren die passen binnen de nationale context. Jaarlijks heeft deze dag ander thema om een aspect van de wereldwaterproblematiek te belichten. In 2015 is het thema Water & Sustainable Development.

(Foto Progressief Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.