vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

InnovatieLab Stichting A27 van Start

20 maart 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - Anton Barske voorzitter van de Stichting A27 en burgemeester van Gorinchem heeft maandag 9 maart 2015 het denkbeeldig startschot gegeven van het Innovatielab A27. In aanwezigheid van vele partners zoals onder meer TU Delft, Rijkswaterstaat, NL-ingenieurs, Composite Structures, Damen Shipyards, Janson Bridging BV & innovation Quartar zijn, onder de bezielde leiding van Prof. Dr. John Stoop facilitator van het Innovatielab, de eerste stappen gezet van het Innovatielab.

Doel van het Innovatielab A27 is het gebruik van nieuwe materialen zoals vezelversterkt kunststof (composieten) op een zodanige wijze kan worden toegepast in bruggenbouw en wegdek zodat het duurzaam, goedkoper en mogelijk sneller kan worden aangelegd.

Centraal staat met concrete voorbeelden aan de slag die snel in de praktijk kunnen worden gebracht. Dus oplossingen voor zowel de korte termijn als lange termijn. Startpunt zijn de huidige eisen van het ontwerpen en aanleggen van bruggen en wegdekken. Aan de hand van twee concrete “proeflocaties”: het wegdek en het viaduct bij de nieuwe aansluiting Gorinchem Noord, gaan Overheid, Bedrijfsleven en Kennisinstellingen op ontdekkingstocht om te ontwerpen met en nieuwe materialen toe te passen. In een brede range van ontwerpen en materialen wordt er gewerkt naar concrete oplossingen waar er dan bij het viaduct en wegdek van de aansluiting Gorinchem Noord geëxperimenteerd gaat worden.

Lees meer over:

a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.