Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zevende Toontje Sprengerpluim voor Marienke van Lankeren'
07mrt 2015

Zevende Toontje Sprengerpluim voor Marienke van Lankeren

 
SLEEUWIJK – De zevende Toontje Sprengerpluim is zaterdag 7 maart tijdens het Toontje Sprenger-ontbijt toegekend aan Marienke van Lankeren (21) uit Werkendam, studente Engels aan de universiteit van Leiden. Zij is lid van het bestuur van de recent opgerichte SGPJ-afdeling in Werkendam en tevens lid van de redactie van het landelijk SGP-jongerentijdschrift Contact. 
 
Zo hield ze al eens een interview met minister Jeanine Hennis-Plaschaart. Door de toekenning van de pluim krijgt Marienke een duwtje in de rug bij haar eerste stappen in de politiek.
Een jaar geleden werd pas het eerste vrouwelijke raadslid voor de SGP gekozen, Lilian Janse te Vlissingen. Zij schreef een bemoedigende mail aan Marienke waarin zij de hoop uitspreekt in de toekomst meer vrouwelijke SGP collega’s te zullen krijgen.
 
Stimuleren
De Toontje Sprengerpluim wordt jaarlijks toegekend door Hannie Visser-Kieboom om zo vrouwen te stimuleren politiek/bestuurlijk actief te worden. De pluim is achtereenvolgens uitgereikt aan Hetty van der Stelt uit Rijswijk, Sylvana de Backer uit Veen, Carla Breuer uit Werkendam, Loes Lijmbach uit Wijk en Aalburg, Hennie Schermers uit Werkendam en Paula Jorritsma uit Woudrichem. De pluim is vernoemd naar Toontje Sprenger (1872-1947), het eerste vrouwelijke raadslid in het Land van Heusden en Altena. Ze werd in 1939 gekozen tot raadslid van de gemeente De Werken en Sleeuwijk. Toontje Sprenger zwaaide in de eerste helft van de 20e eeuw de scepter in veerhuis Sprenger bij het veer naar Gorinchem, samen met een broer en zus.
 
(Foto Facebook)


Deel dit bericht met je vrienden!