dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Ondernemers slagen voor Gastheerschap Biesbosch

3 maart 2015 (door WerkendamNet)

 

WERKENDAM - Nationaal Park De Biesbosch verzorgt een cursus Gastheerschap voor recreatieondernemers in en rond de Biesbosch. Maar liefst 23 ondernemers in de Biesbosch zijn geslaagd voor het certificaat Gastheerschap Nationaal Park de Biesbosch. Wethouder Wim de Jong reikte op 2 maart de certificaten uit.

Meer betrokkenheid, kennis van de waarden van de Biesbosch, manieren om als ondernemer van het landschap veel extra service kunnen bieden aan je gasten, zijn belangrijke waarden die de cursisten hebben meegekregen op de cursus van IVN Brabant en het Parkschap.

Netwerk
De afgelopen jaren zijn tientallen gastheren opgeleid. Om dit netwerk te versterken starten steeds nieuwe cursussen, waarbij recreatieondernemers opgeleid worden tot ambassadeur voor de Biesbosch. Na afloop van de cursus hebben de deelnemers meer informatie over de omgeving en kennen zij de mooiste plekjes. Dit soort tips geven zij door aan hun gasten.

Voor het project Gastheerschap in de nationale parken organiseert IVN in alle Nederlandse nationale parken deze cursus. Dit gebeurt samen met Recron, Koninklijke Horeca Nederland, de lokale ondernemers en het betreffende park.

(Foto gemeente Werkendam)

Lees meer over:

biesbosch gastheer IVN Brabant
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.