vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Na vernielingen pleit CDA opnieuw voor cameratoezicht

16 februari 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen weekend werden opnieuw vernielingen aangericht op het transferium De Tol bij Sleeuwijk. Een aantal fietsen van Openbaar Vervoer-reizigers werd stevig vernield. Ook autoinbraken komen op het transferium regelmatig voor. In 2013 werden 38 aangiftes van autoinbraken gedaan. Van 1 januari tot 1 april in 2014 waren dat er al 22.

Het is voor CDA Werkendam om die reden onbespreekbaar dat er nog steeds geen direct zichtbare actie wordt ondernomen tegen deze vernielingen en autoinbraken. De partij pleit al vanaf 2008 voor cameratoezicht op de Tol en wil ook op de interlinerhaltes in Nieuwendijk en Hank cameratoezicht toepassen.
Bij monde van Gerard Paans laat de partij weten: 'Omdat de politie snel en effectief kan optreden, politie meer ziet en meer incidenten registreert met behulp van cameratoezicht. Het CDA verwacht ook dat slachtoffers eerder aangifte doen als zij weten dat het misdrijf mogelijk met camera's is waargenomen. Ook wordt de pakkans van verdachten vergroot en verogen camera's het veiligheidsgevoel van reizigers. Tot slot werkt het preventief.

Vragen
De CDA-fractie gaat om al deze argumenten schriftelijke vragen aan het college stellen.

1. Hoeveel aangiftes van inbraak en vernielingen zijn er gedaan in 2014 op de Tol, Nieuwendijk en Hank?.
2. Wat heeft u als college er aan gedaan om deze vernielingen en inbraken te voorkomen?
3 Bent u bereid, gelet op de vraag vanuit de bevolking, uw standpunt m.b.t cameratoezicht te heroverwegen en wilt u dit nader toelichten?

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.