vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Zorgpluim voor maaltijdbezorgers uitgereikt door CU-voorman Arie Slob

28 januari 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Arie Slob heeft woensdagmiddag de Zorgpluim uitgereikt aan de vrijwillige maaltijdbezorgers in Werkendam. Hermen Vreugdenhil, lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP voor de Provinciale Statenverkiezingen: “Met de Zorgpluim willen wij vrijwilligers in het zonnetje zetten voor hun enorme bijdrage aan de zorg voor elkaar.”

In de gemeente Werkendam bezorgen zeventig vrijwilligers dagelijks maaltijden bij mensen thuis, wanneer zij zelf niet voor een warme maaltijd kunnen zorgen. Dat is goed voor zo’n 40.000 maaltijd per jaar.

De warme maaltijd van Tafeltje Dekje is, volgens Arie Slob, absoluut onmisbaar voor veel mensen. “Door de maaltijdbezorging kunnen hulpbehoevende ouderen langer in hun eigen vertrouwde huis blijven wonen. Daarom is deze Zorgpluim een dankbetuiging aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.”

Investeren
ChristenUnie-SGP-lijsttrekker Hermen Vreugdenhil wil investeren in vrijwilligers:  “Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde zijn in het omzien naar elkaar. De maaltijdservice is daar een uitstekend voorbeeld van. Onbegrijpelijk dat dit succesvol zorginitiatief door bezuinigingen van de gemeente onder druk is komen te staan.”

Tijdens het werkbezoek hoorden Arie Slob en Hermen Vreugdenhil ook waar vrijwilligers  en hulpvragers tegenaan lopen. “Ook in de Tweede Kamer gebruiken wij alle mogelijkheden om vrijwilligers te ondersteunen. Zo heeft de ChristenUnie onlangs 1,4 miljoen euro geregeld voor het ondersteunen van lokaal vrijwilligerswerk.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.