vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Zeventien wintergedichten in de maak na snertbijeenkomst

20 december 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zaterdag 20 december trok voor de tweede keer een groep dichters samen met een bekende dichter de Biesbosch in. Dit keer met Marieke van Leeuwen, de voormalige stadsdichter van Dordrecht.

Na binnenkomst van de dichters in hotel de Brabantse Biesbosch droeg Marieke een paar gedichten voor. Mooie gedichten over (uiteraard) het gebied en het water. Na de koffie werd koers gezet naar de Petrusplaat, waar Marieke weer een paar gedichten voordroeg. Bovenop de heuvel met het prachtige uitzicht over het spaarbekken vertelde directeur Peter van Beek van het Biesbosch MuseumEiland wetenswaardigheden over de spaarbekkens en het gebied. Helaas kon de wandeling door het Buitenmuseum vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan.

Snert

Koud en uitgewaaid ging het gezelschap weer terug naar het hotel voor een verdiende lunch met snert. Na nog een mooie voordracht van Marieke reikte het bestuur van Stichting Poëzie Land van Altena aan iedere dichter een gesloten envelop uit. Hierin zat voor iedere dichter de locatie plus foto waarover hij of zij binnen een maand en passend wintergedicht moet maken. Alle gedichten worden door Marieke beoordeeld. De zes mooiste gedichten worden volgend jaar geplaatst op een paaltje in de Biesbosch. 

In totaal gaan de dichters vier seizoengedichten schrijven en het bestuur hoopt dat elke deelnemende dichter een plekje op een van de paaltjes weet te veroveren. In maart is de derde- en in juni de vierde bijeenkomst van dit project.  
 
Sponsoren
Dit project wordt georganiseerd door Stichting Poëzie Land van Altena in nauwe samenwerking met het ‘Biesbosch MuseuEeiland’ en Staatsbosbeheer. Het wordt, naast een forse investering door de stichting zelf, mede mogelijk gemaakt door de cultuurraden (Aalburg, Woudrichem,Werkendam), de Rabobank en het Prins Bernard Fonds. 
De stichting is nog op zoek naar sponsoren voor een klein deel van de financiering van dit bijzondere project. Voor meer informatie kunt u terecht bij het bestuur van de stichting via:  info@marcelvaandrager.nl 

(Foto Irene Damminga)

Lees meer over:

gedichten biesbosch Snert
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.