donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Biesboschmuseum wordt echt duurzaam gebouwd

17 december 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het nieuwe Biesboschmuseum echt duurzaam gerealiseerd. De provincie steekt 3 miljoen euro in de nieuwbouw van het Biesbosch Museum Eiland. Deze financiering zou logischerwijze komen uit de hoek van natuur en recreatie. Omdat het project 70 manjaren werk oplevert en uiteindelijk twintig banen, is echter financiering gevonden in een fonds waaruit mensen weer aan het werk geholpen worden. Aldus het Biesbosch Streeknetwerk in haar jongste nieuwsbrief.

De bouw van het museum zal ook op langere termijn een blijvende impuls leveren aan de de toeristisch recreatieve mogelijkheden van de Biesboschstreek. En zo voor meer werk en economische activiteit in de regio zorgen.

Duurzame materialen
Met het besluit over de bijdrage is ook aan Gedeputeerde Staten gevraagd om in dit project zoveel mogelijk duurzame materialen te gebruiken en innovatieve oplossingen toe te passen. Dat sluit prima aan op het duurzame karakter van het nieuwe ontwerp. Zo wordt het Biesbosch Museum Eiland een duurzaam visitekaartje van de Biesboschstreek.

Open Coffee Altena
Medio september 2015 is het nieuwe Biesboschmuseum weer geopend. Open Coffee Altena, het B2B netwerk voor de regio, organiseert dan op 11 september 2015 haar twintigste editie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.