vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Extra steun voor vluchtelingen

11 december 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vluchtelingenwerk Altena krijgt financiële armslag van de gemeente Werkendam (en mogelijk ook van Woudrichem) om in noodgevallen leningen te verstrekken aan vluchtelingen die zich nieuw in de gemeente vestigen. Dit is het positieve gevolg van wat Progressief Altena (PA)  in de raadscommissie Inwoners heeft aangekaart.

Vluchtelingen die zich nieuw in een gemeente vestigen betalen de volle pond aan huur, zorgverzekering, nutsvoorzieningen, enz terwijl ze minimaal twee tot drie maanden moeten wachten voordat de belastingdienst met de eerste huur- en zorgtoeslag over de brug komt. Dit kan maandelijks honderden euro’s schelen en tot effect hebben dat mensen aangewezen zijn op de voedselbank en hun rekeningen niet kunnen betalen met boetes en schulden tot gevolg.

Blij
PA Werkendam is dus heel blij dat dergelijke situaties nu voorkomen kunnen worden omdat Vluchtelingenwerk Altena tijdelijke leningen kan verstrekken die terugbetaald worden zodra de huur- en zorgtoeslag met terugwerkende kracht ontvangen worden. De partij laat via de site weten: 'Mooi resultaat voor Progressief Altena. Maar nog veel mooier natuurlijk voor de vluchtelingen in onze gemeente!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.