vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Staartschutter Lancaster geidentificeerd. Vermoeden bevestigd.

28 november 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de berging van de neergestorte Lancaster bommenwerper LM508 in Werkendam werden in oktober menselijke resten gevonden. Deze blijken zoals algemeen werd verwacht van staartschutter John Edward Keogh te zijn. (Zie foto - cirkel)

Steve Keogh, zijn neef, schrijft dit op Facebook. Hij is over de identificatie door de autoriteiten in Engeland geïnformeerd. Hij laat ook weten dat de stoffelijke overschotten in Nederland zullen worden begraven. Door Steve en Tina Keogh werd eerder de wens uitgesproken om zijn oom John Keogh naast Thomas Duff in Werkendam te begraven. Eerder (1 november jl.) legde Steve Keogh al een krans bij de bergingslocatie ter nagedachtenis aan zijn oom.

De Bergings- en Identificatie Dienst (Koninklijke Landmacht) en de gemeente Werkendam willen deze informatie overigens nog niet bevestigen, aldus een berichtje in het AD.

Duff
Gedurende het luchtgevecht was bommenrichter Thomas Duff, al (zwaar) gewond geraakt. Toen de bemanning gedwongen werd het toestel te verlaten hebben ze Duff aan zijn parachute gekoppeld uit het toestel geworpen. Waarschijnlijk had de bemanning op dat moment nog geen enkel idee van de ernst van zijn verwondingen. Vrij kort na de crash is in een veld het dode lichaam van Thomas Duff gevonden. Daarbij miste het lichaam een been dat nadien nooit meer is teruggevonden. De kans is aanwezig dat het been van Duff achtergebleven is in het toestel. Om (de kleine kans op) verwisseling van stoffelijke resten te voorkomen werd forensisch onderzoek uitgevoerd.

(Foto: Lesbrief Gemeente Werkendam)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.