vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CDA zet mantelzorgers in het zonnetje

8 november 2014 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - In de gemeente Werkendam zijn veel mensen die voor een ander zorgen, iets dat zo vanzelfsprekend lijkt: mantelzorgen. Het CDA zet ze in het zonnetje.

Mantelzorgers lopen tegen een tal van problemen aan bij het zorgen voor een gehandicapt, chronisch ziek of hulpbehoevend familielid, vriend of buur. Langdurige zorg die onbetaald is. Deze zorg  kan zwaar zijn, loodzwaar. Het CDA laat weten: 'Een mantelzorger kiest er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt je, omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen de zorg niet zomaar beëindigen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.'

Bedanken
Redenen te meer voor het CDA om op de dag van de mantelzorg voor alle mantelzorgers in Werekendam de aandacht te vragen. 'Natuurlijk kunnen we niet iedereen persoonlijk bedanken maar  in ieder dorp willen we iemand in het voetlicht zetten om zo de aandacht te vragen voor het werk van heel veel mantelzorgers in onze gemeente.

Afgelopen zaterdag werd in ieder dorp aan een mantelzorger  een bos bloemen overhandigd als blijk van waardering voor dit werk. In Sleeuwijk bezorgde Matthijs van Oosten (zie foto) bij Linda Bouwman een bos bloemen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.