vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Het is weer tijd voor de bladkorven

9 oktober 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vanaf woensdag 1 oktober is de gemeente gestart met het plaatsen van de bladkorven in alle kernen. De afdeling Groenvoorziening start met de plekken die het hardst nodig zijn. Rond 20 oktober zijn alle bladkorven weer geplaatst.

De bladkorven komen daar waar veel gemeentegroen en weinig gazon is. Op de gazons kan en mag het blad gerust blijven liggen. 'U kunt er alleen bladeren van bomen en struiken ingooien. Geen takken of ander afval, daar zijn de bladkorven niet voor bedoeld. Als we toch ander afval, zoals eigen tuinafval, in de korven aantreffen dan halen we de bladkorven op die locatie weg.' Aldus de gemeente. 'De bladkorven worden één keer per week geleegd, mits ze voor meer dan de helft vol zijn. Als er door storm of vorst veel blad is gevallen, zamelen we extra in.'

Tijdens het dagelijks onderhoud zal blad opgeruimd worden waar het voor het verkeer gevaarlijke situaties kan opleveren. Het overige blad wordt in diverse rondes machinaal opgeruimd.

Inzamelen
In de kern Werkendam staan machinale inzamelrondes gepland op 30 oktober; 20 november; 2, 3 en 4 december. In de kernen Dussen, Hank, Nieuwendijk en Sleeuwijk wordt het blad regelmatig door !GO opgeruimd.

Voor vragen over de bladkorven: Wilko Voerman: tel 0183 -  50 73 37, e-mail: wilko.voerman@werkendam.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.