donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Taptoe Sleeuwijk weer als vanouds

25 september 2014 (door WerkendamNet)

 

SLEEUWIJK - De 24e Taptoe Sleeuwijk mag het predikaat 'geslaagd' dragen. De vele maanden van voorbereiding en dagen van opbouwen en inrichten van het taptoeterrein wierpen hun vruchten af.

In het voorprogramma speelde het Seniorenorkest, Da Capo. Na de presentatie van alle deelnemende korpsen en openingswoord van Loco-burgemeester startte Showkorps Wilhelmina met de openingsfanfare. Aansluitend volgde Jeugdshowkorps Wilhelmina. Zij openden de avond met “Yes Sir” in een mix van diverse muziekstukken en een leuke choreografie. Het publiek waardeerde dit optreden met een groot applaus.

De gastkorpsen waren Show & Marchingband Euroband uit Rotterdam, Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen en Spielmannszug Rödemis uit Husum Duitsland. Het publiek genoot van de mooie en afwisselende shows.

Rock & Roll
In de laatste show van de avond speelde Showkorps Wilhelmina voor het eerst de Rock & Roll show. De show werd goed ontvangen. Er werd luidkeels meegezongen en het orkest kreeg een groot waarderend applaus.

Tijdens de finale marcheerden alle korpsen op muziek van Show & Marchingband Euroband. De finale stond onder leiding van tambourmaitre Gregorey Joosten. Het koraal Blijf bij mij Heer werd gespeeld, het Taptoesignaal door Huib van Pelt en daarna het Wilhelmus.

Volgend jaar
Speaker Leendert Jan van de Koppel liet weten het programma voor de 25e editie van Taptoe Sleeuwijk met genoegen tegemoet te zien. Volgend jaar,
2015, staat voor Showkorps Wilhelmina onde rmeer in het teken van 25 jaar Taptoe Sleeuwijk. Op de website van het Showkoprs valt te lezen: 'Het programma is bekend en wij kunnen met trots zeggen dat dit een bijzonder mooie avond zal worden. De gastkorpsen zijn Kunst en Genoegen uit Leiden, Door Vriendschap Sterk uit Katwijk en Advendo Sneek.'

(Foto Showkorps Wilhelmina)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.