zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Werkendamse haven ontvangt grootste schip ooit

30 augustus 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de Beatrixhaven kwam de achterliggende week het grootste schip ooit tegen de kant. Niet eerder liep in de Werkendamse haven een schip binnen van een dergelijke afmeting. Zo laat De Verening van Havenmeesters in Nederland weten.

De Flintercoral, een zogeheten shortsea-schip, vaart onder de Hollandse vlag en heeft een lengte van 141.57 meter en een breedte van 21.04 meter.
Het zeeschip van 7800 ton uit 2014 waarvan het casco gebouwd is in China, ligt de komende vier weken in de haven voor onderhoud.

Havenmeesters
De Verening van Havenmeesters in Nederland (VHN) is een platform van overleg voor havenmeesters en nautisch technische beheerders. In 1949 werd de  VHN opgericht. De VHN is een platform waar leden elkaar treffen om informatie uit te wisselen en elkaar op de hoogte te houden van de nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast hebben leden van de vereniging zitting in allerlei vormen van overleg en dragen zij de visie en het standpunt van e Havenmeesters uit.

Congres
Op 11 september aanstaande hebben de Havenmeesters ook in congres. Dit is in Werkendam en wordt gehouden bij VEKA.  Het hoe en wat van die dagen is te vinden in De Agenda op Werkendam.net.

(Foto havenmeesters.nl)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.