vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Van Molenwiek naar Munsterkerk: een bijzondere verhuizing

31 juli 2014 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Al ruim twee jaar spreekt Woonlinie met de bewoners van steunpunt De Molenwiek in Dussen over de toekomstige verhuizing naar de Munsterkerk. Woonlinie bouwt hier een nieuw woongebouw met ontmoetingsruimten. Het oude steunpunt maakt straks plaats voor de centrumontwikkelingsplannen van Dussen. Voor de bewoners is deze verhuizing best indrukwekkend. Dat is begrijpelijk, gezien de vaak hoge leeftijd van de huurders.

Er is geprobeerd om de bewoners zo goed mogelijk voor te bereiden op de aanstaande verhuizing. Na de kijkmiddag in mei waren de geluiden in ieder geval positief: de woningen zijn ruim, de lichtinval is goed en de keuken is mooi en overzichtelijk. Medio augustus zullen alle bewoners zijn verhuisd naar het nieuwe gebouw aan de Munsterkerk.

Herinneringenwand
De sleutels van de nieuwe woningen zijn inmiddels uitgereikt en bewoners beginnen langzaamaan hun spulletjes te pakken. Ook wordt er druk schoongemaakt. Eén van de bewoonsters trok hiervoor een ludieke outfit aan en deelde schoonmaakspullen uit.

Voordat alles wordt ingepakt of weggegooid, vroegen Woonlinie de bewoners één item te reserveren dat zij associëren met de oude Molenwiek. Dat levert een mooie verzameling op. Woonlie laat weten: 'In het nieuwe gebouw presteren we de items in een herinneringenwand.'

De officiële opening van het gebouw volgt na de zomer.

(Foto Woonlinie)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.