vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Werkendam in de cloud wordt waar gemaakt

9 juli 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Kosten besparen en kwaliteit verhogen. De cloudgang van de gemeente Werkendam in 2013 levert naast een kwaliteitsimpuls voor de ICT-omgeving ook een structurele kostenbesparing op van ca. € 250.000,-- per jaar.
De investering van € 785.000,-- (gedaan in de periode 2011-2013) voor de overgang van de ‘eigen ICT-omgeving’ naar de ‘cloudomgeving’, blijkt daarmee de juiste keuze. Aldus de gemeente in haar persbericht.

Omdat van gemeenten steeds meer wordt gevraagd op tal van terreinen, koos Werkendam ervoor zich te specialiseren in haar kerntaken en om de ondersteunende ICT-taak daar neer te leggen waar ook de kennis is. Om die reden is gekozen voor de ICT-omgeving en het applicatielandschap van Centric.

Geborgd
De volledige kantoorautomatisering en alle backoffice applicaties staan nu dus in de Cloud. Het gaat hier onder andere om bestemmingsplannen,
milieugegevens, basisregistratie gebouwen, kadastrale kaart, de Gemeentelijke Basisadministratie  en tientallen andere applicaties van diverse leveranciers. “Nu, een jaar later, kunnen we constateren dat we onze ambities waar hebben gemaakt”, aldus verantwoordelijk portefeuillehouder Peter van der Ven. “De kwaliteiten op het gebied van beheer en vernieuwing blijken geborgd alsook de veiligheid van systemen en gegevens. Dat nu ook blijkt dat de structurele kosten net zo laag uitpakken als verwacht, is in deze tijd een extra mooie bijkomstigheid.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.