vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Streekontbijten en netwerken in de Biesbosch, een prima formule

15 mei 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In alle vroegte met de fluisterboot, de natuur zien ontwaken, een zeearend zien, bevers zoeken en vogels luisteren. Het was de optelsom van een vaartoch in alle vroegte met ondernemers door de Biesbosch. Terwijl de damp van het water steeg vertelden de boswachters Jacques van der Neut en Thomas van der Es hun verhalen. Over het ontstaan van de Biesbosch, de natuur, de rietkap, de ontpoldering en meer. 

Een zeventigtal ondernemers waagde zich in alle vroegte naar het tot de verbeelding sprekende natuurgebied. Doel van de meeting was natuurlijk elkaar ontmoeten, maar bovenal zich laten informeren over de plannen rond het Biesbosch Museumeiland. Een ambiteus project dat over een jaar klaar moet zijn.
Directeur Peter van Beek wilde het aanwezige gezelschap graag vertellen over al die bruisende plannen. Als onderdeel van een voledige herstructurering van de Noordwaard gaat het museum mee in modernisering breidt haar faciliteiten uit. Zo komt er een getijdegebeid een uitgebreide horecavoorziening en ligt het museum straks letterlijk op een eiland. Het eiland wordt vergraven tot een ondiepe kreek omringd door een 'dijk' waar de mogelijkheid bestaat voor kinderen om te spelen en dammen te bouwen. De kreek is zo gemodelleerd dat variaties in de waterstand tot merkbare verschillen in het park leiden. Mede hierdoor is er een grote diversiteit aan waterminnende plantensoorten en fauna in het park.

Streekontbijt
Niet iedereen ging overigens varen. Bij terugkomst van de fluisterboot stond het andere deel van het gezelschap te wachten op het volgende spreekwoordelijke startschot: een zeer uitgebreid streekontbijt met producten aangeboden door Agrarische Vereniging Werkendam. Zo was er onder meer kaas uit Genderen, melkbrood van de Melk-Drive, verse ham van Slagerij van den Heuvel, tomaatjes, diverse jamsoorten, aardbeien en meer vers fruit uit de Fruitschuur, een Werkendams familiebedrijf dat appels, peren, kersen en pruimen teelt.

De netwerkochtend werd georganiseerd in samenwerking met Ondernemend Altena. Ook CDA Statenlid Roland van Vugt leverde zijn aandeel in de creatieve sessie om het event op poten te krijgen.

Ondernemend Altena
Ondernemend Altena is een netwerkgroep bedoeld voor durfondernemers, creatieve breinen, businesspartners, ondernemende geesten en aanstormend talent. Ontmoeten, netwerken, visies en kennis delen prikkels geven, toevoegen, zaken doen. Het kan allemaal. Als je elkaar maar weet te vinden. Ondernemend Altena brengt daarom ondernemers bij elkaar op de koffie… Veelal letterlijk, zoals via Open Coffee Altena: B2B. Met Coffee als brandstof. En nu met ondernemers aan tafel aan het Biesbosch Business Breakfast... Dat is B2B met de natuur als brandstof.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.