vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Burgers willen gesprek met burgemeester over dossier Potters

14 mei 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een groep Werkendammers bestaande uit Pauline van der Tol, Sia Verhagen, Leo van Berchum, Dick Boer, Gert de Kruijf en Henri Verhagen, is een petitie gestart die de ontslagen ambtenaar Jan Potter uiteindelijk aan een gesprek met de burgemeester van Werkendam moet helpen. Omroep Oké FM besteedt naar aanleiding van deze petitie en de sterker worden roep vanuit de Werkendamse gemeenschap om een gesprek tussen de hoofdrolspelers, aandacht aan het dossier Potters.

Twee dorpsgenoten hebben zich opgeworpen als intermediair. De ambtenaar in kwestie werd eerder oneervol ontslagen omdat hij computervredebreuk zou hebben gepleegd. Ook bestonden twijfels omtrent zijn declaratie- en facturatiegedrag. Inmiddels heeft de gewezen ambtenaar vele juridische procedures achter de rug waar hij in alle gevallen in het gelijk werd gesteld door de rechter. Een zaak loopt nog. Al die tijd zit Potters thuis. Verzoeken om een gesprek met de gemeente werden categorisch geweigerd. De familie is ten einde raad door deze houding.

Radio-uitzending
Deze geluiden zijn vanuit de regio opgepikt door radiostation Oké FM. Woensdagavond 13 mei besteedt de streekomroep daarom aandacht aan de zaak Potters tijdens een uitzending van Oké Magazine tussen 19.00 en 21.00 uur. (te beluisteren op 105.3 of 106.4 FM of de stream via www.oke.fm)

  • Klik op DEZE LINK om de aankondiging te horen waarmee de radio-omroep aandacht vraagt voor het onderwerp.

Ook de landelijke nieuwsdienst pikt het onderwerp op. RTL Nieuws informeerde al bij omroep Oké FM omtrent 'de zaak Potters'. Wanneer en hoe de informatie wordt gebracht (radio of tv) is op dit moment nog niet bekend.

Petitie
De tekst op petitie.nl luidt als onderstaand:
 
'Wij roepen de burgemeester van Werkendam op om op korte termijn een open gesprek aan te gaan met twee dorpsgenoten (Vincent vd Berg en Arend Visser) over de kwestie Jan Potters.
 
PETITIE
 
Wij
Pauline van der Tol, Sia Verhagen, Leo van Berchum, Dick Boer, Gert de Kruijf en Henri Verhagen
constateren
 
Dat de afgelopen jaren talrijke pogingen zijn gedaan door meerdere personen om een menselijk gesprek aan te gaan met de burgemeester van Werkendam over de familie Potters. Dit is tot op heden steeds geweigerd. De familie Potters is ten einde raad door deze houding. Twee personen uit onze gemeente hebben zich beschikbaar gesteld om dit gesprek namens Potters aan te gaan, maar ook zij worden tegengewerkt in hun pogingen een open gesprek te hebben.
 
en verzoeken
 
Wij, ondertekenaars willen dat de gemeenteraad de burgemeester verzoekt om op korte termijn een open gesprek aan de gaan met de vertegenwoordigers van Jan Potters om te kijken of er voor beide partijen een redelijke en acceptabele oplossing is te vinden. Hiervoor moet de gemeenteraad een opdracht geven aan de burgemeester.'
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.