donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

CU en PA willen actie om samenwerking Altena vlot te trekken

30 april 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen raadsvergadering werden de fracties van Progressief Altena en ChristenUnie monddood gemaakt door de nieuwe coalitie in Werkendam. De CU en PA wilden graag vragen stellen en een motie indienen over het stopzetten van de bestuursopdracht Personeel en Organisatie. De coalitie bepaalde staande de vergadering dat hierover niet gesproken mocht worden.

Al acht jaar werken de drie Altenagemeenten op dit onderwerp met elkaar samen. Een paar weken geleden trok het college van Werkendam echter de stekker uit deze samenwerking. Vervolgens ontving de raad van Werkendam een boze brief van burgemeester Noordergraaf (Woudrichem) en scherpe kritiek van burgemeester Naterop in de raadsvergadering vanuit Aalburg.
 
Geschrokken
Progressief Altena en de ChristenUnie zijn erg geschrokken van deze felle kritiek en willen dat het college met de genoemde problemen aan de slag gaat. Het wederzijds vertrouwen moet hersteld worden, maar dat kan alleen als pijnpunten benoemd worden en aangepakt. Deze pijnpunten benoemen de fracties in de schriftelijke vragen. Beide fracties roepen het college op om alles in het werk te stellen om uit deze impasse te komen en de bestuursopdracht te herstellen.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.