vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

CU: 'Transparantie over besluit regionaal bedrijven terrein gewenst'

15 april 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / ALTENA - Op 31 maart jl. werd de ChristenUnie-fractie onaangenaam verrast door een opmerkelijk artikel in het AD. Wethouder de Jong geeft hierin aan de realisatie van het RBT vijf jaar uit te stellen en laat weten dat er 3,6 miljoen aan opbrengsten afgeboekt moet worden. Van overleg met de buurgemeenten Woudrichem en Aalburg lijkt geen sprake.

Op 3 april ontving de gemeenteraad een brief van het college over de stand van zaken van het Regionaal Ontwikkelingsbedrijf (ROB). Hierin wordt aangegeven dat er momenteel een onderzoek loopt naar de gevolgen van het stagneren van het planologisch traject en de financiële situatie van het ROB. De ChristenUnie (CU) is kritisch en vraagt zich af waarom wethouder de Jong vooraf al diverse conclusies trekt.

De partij vindt het belangrijk dat er open en transparant over de ontwikkelingen van het Regionaal bedrijventerrein kan worden gesproken. Begin mei zal onderzoeksbureau Deloitte een onderzoek wat op verzoek van de Woudrichemse en Aalburgse raden is ingesteld afronden. De fractie van de CU wil dit onderzoek direct na presentatie kunnen inzien en zal het onderwerp in de eerstvolgende vergadering na uitkomen van het onderzoek agenderen.

Vertrouwen
Wat de CU betreft moet juist op dit onderwerp de samenwerking met Woudrichem en Aalburg voorop staan: 'Een duidelijke communicatie die eerlijk en helder is, is voor alle partijen onmisbaar. Ruis op de lijn tussen Werkendam enerzijds en Woudrichem en Aalburg moet voorkomen worden, want dit schaadt het vertrouwen.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.