vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ChristenUnie presenteert actieplan zorg

15 maart 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Als afsluiting van de week van Zorg en Welzijn heeft de ChristenUnie zaterdag 15 maart een speciaal actieplan "Uw zorg is onze zorg" gepresenteerd.

Lokale ChristenUnie lijsttrekkers als Henny Schermers (Werkendam), Wijnand van der Hoeven uit Aalburg en Izaak Koedood uit Woudrichem hebben het actieplan ondertekend dat in heel Nederland door de ChristenUnie op de agenda wordt gezet. Wijnand van der Hoeven is stellig: “Bij zorg moet de menselijke maat voorop staan. Zorg gaat over mensen. Dat moet centraal blijven staan nu veel zorgtaken naar de gemeente gaan.”

Er gaan veel taken naar de gemeente. Dit brengt veel onrust en onzekerheid met zich mee. Niemand weet precies wat de veranderingen zullen betekenen voor zijn of haar persoonlijke situatie. In het Actieplan Zorg staan vijf concrete speerpunten van de ChristenUnie. Het uitgangspunt ”Uw zorg is onze zorg”.

Speerpunten
Het Actieplan Zorg bevat vijf concrete speerpunten: 1. Keuzevrijheid voor zorg is van groot belang. Het is belangrijk dat men zelf mag kiezen voor zorg die past bij de identiteit en levensovertuiging. Het Persoonsgebonden Budget (PGB) hoort hierbij. 2. Neem onzekerheid voor ouderen over verzorgingstehuizen weg. Huidige indicaties voor verzorgingstehuizen moeten behouden blijven. 3. Toeslag voor kleine zorginstellingen om de leefbaarheid en de zorg dichtbij ook in kleinere dorpen te kunnen garanderen.  4. Mantelzorgers betrekken bij uitwerking van zorgplannen en extra geld voor werving van vrijwilligers. 5. Dagbesteding is een voorwaarde voor mantelzorgers om het vol te houden. Voldoende geld voor zinvolle dagbesteding als mantelzorgondersteuning.

Van der Hoeven legt uit:  “Met het actieplan houden we straks de vinger aan de pols bij alle veranderingen om te voorkomen dat kwetsbare mensen buiten de boot vallen."

Lees meer over:

Christenunie politiek zorg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.