vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Bedrijven tekenen voor duurzame bedrijfsvoering

14 maart 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De duurzaamheidskring Werkendam ging donderdag, 13 maart officieel van start met het tekenen van een intentieverklaring. Met deze bekrachtiging beloofden partijen zich in te spannen voor een duurzamere bedrijfsvoering. In totaal dertien bedrijven, de gemeente en Stichting Stimular bezegelden deze belofte met hun handtekening.

Marc Herberigs van Stichting Stimular begeleidt de duurzaamheidskring. De bedrijven komen enkele malen per jaar bij elkaar en werken gezamenlijk met behulp van onder andere de Milieubarometer aan het succesvol implementeren van MVO. De focus ligt op het realiseren van Quick Wins, reductie van energie- , water-, afval en CO2. Ook staat het motiveren van medewerkers en het communiceren van Maatschappelijk  Verantwoord Ondernemen (MVO) centraal.

Duurzaam ondernemerschap
In de intentieverklaring die donderdag getekend is, beloven de bedrijven onder andere zich in te spannen om de externe effecten die de eigen bedrijfsvoering met zich meebrengt, zoveel mogelijk te beperken en te streven naar duurzaam ondernemerschap. Daarnaast streven de leden naar 10% verbetering van de milieuprestaties gedurende de komende drie jaar. Op termijn willen de deelnemers ook een voorbeeldfunctie vervullen voor bedrijven in de regio.

De gemeente Werkendam steunt de duurzaamheidskring die voortkomt uit een eerdere samenwerking tussen de gemeente, de bedrijven en de omgevingsdienst. De gemeente stelt tevens een gratis abonnement op de Milieubarometer beschikbaar aan de ondernemers in de gemeente Werkendam.

(Afbeelding www.duurzaam.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.