vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Marcel Vaandrager nieuwe dorpsdichter Werkendam

7 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 07 januari introduceert burgemeester Carla Breuer Marcel Vaandrager als nieuwe dorpsdichter van Werkendam en neemt zij afscheid van dorpsdichter Kees van Gammeren.

Marcel Vaandrager schrijft ook al enige tijd gedichten in zijn nieuwe functie van dorpsdichter. Deze functie wordt nu officieel bevestigd. Dichter Marcel Vaandrager is een actief stimulator van cultuur en van poëzie in het bijzonder. Hij brengt poëzie onder de mensen.

Dichter Kees van Gammeren heeft de afgelopen jaren verschillende gedichten gemaakt voor de gemeente. Zo is het gedicht op de plaquettes bij de Koningsbomen, die bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in alle vijf de kernen zijn geplaatst, van zijn hand. Van Gammeren heeft aangegeven zijn werkzaamheden als dorpsdichter te willen beëindigen om tijd te maken voor andere zaken die op zijn pad komen.

Het afscheid en de benoeming vinden plaats tijdens de toespraak van burgemeester Carla Breuer tussen 19.45 uur en 20.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.