vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie bezoekt StEef

24 december 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgeopen maandag bracht de fractie van ChristenUnie Werkendam een werkbezoek aan stichting StEef. Het werkbezoek van de ChristenUnie komt voort uit sympathie voor de activiteiten van StEef, maar ook vanuit financiële zorgen waar de stichting mee te maken heeft.

Door veranderende regelgeving rondom PGB’s en bezuinigingen vanuit de overheid zijn de heeft de stichting een huurachterstand opgelopen. De huurkosten voor de oude Flambouw zijn in de ogen van de ChristenUnie veel te hoog. Bovendien biedt het contract nu geen ruimte voor het delen van de ruimtes met een andere organisatie, waardoor de huurkosten gedeeld zouden kunnen worden. StEef heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een solide financieel beleid en met succes want de begroting van StEef is op orde.

In de afgelopen commissievergadering Inwoners vroeg ChristenUnie-raadslid Hennie Schermers aan de wethouder of hij iets kon doen voor StEef. De wethouder gaf aan in gesprek te zijn met de stichting en wellicht een deel van de huurachterstand kwijt te willen schelden. De partij vindt de activiteiten van de stichting StEef zeer waardevol en zal er voor pleiten de huur te verlagen zodat de stichting financieel wat meer ruimte krijgt.

Beperking
Stichting StEeF biedt sport en spelactiviteiten aan voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Dit kan een verstandelijke- of lichamelijke beperking zijn, maar ook problemen in het autistisch spectrum of ADHD problematiek. Kinderen waarbij maatwerk en afstemming noodzakelijk zijn, zijn op de juiste plaats bij de stichting StEef. De jongste deelnemer is 5 jaar en de oudste is 24 jaar.
Ellen Assink uit Sleeuwijk is al vanaf de oprichting betrokken bij de stichting. Samen met Anja Vink, die zelf moeder is van een zoon met een beperking, hebben ze met passie de stichting opgericht.

Op dit moment bezoeken 23 deelnemers de locatie in de oude Flambouwschool. De deelnemers komen vooral uit de gemeente Werkendam, maar ook uit de rest van de regio en zelfs uit Alblasserdam. De combinatie sport, spel en handicap is vrij uniek voor thuiswonende kinderen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.