vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CDA opnieuw op de bres voor aanrijdtijden ambulance

13 december 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Al meerdere jaren tobt het CDA met de aanrijtijden van de ambulance. Eerder werd voor overdag de ambulancepost verplaatst van Giessen naar Nieuwendijk. De partij bespeurt kennelijke onduidelijkheden en blijft strijdvaardig en gaat  'kamervragen' stellen.

'Uit de laatste cijfers, volgens pagina 81 van de begroting 2014, is gebleken dat de  aanrijtijden van de ambulance veel zijn te lang. Het CDA heeft de  meeste zorgen over de dorpskern Werkendam. Vooral in de avond  en de nachtelijke uren is een zeer grote kans van tijdsoverschrijdingen. Voor het CDA is dit onbespreekbaar!' De voornaamste oorzaak is de plaats waar de ambulancepost zich bevindt. Overdag is dit geen probleem omdat de ambulance zich dan in Nieuwendijk bevindt. Deze is eerder verplaatst.

Tijdens de voorlichtingsavond voor de raden van Woudrichem en Werkendam ging de CDA uit van het gegeven dat de post definitief verplaatst zou moeten worden van Giessen naar Almkerk of Nieuwendijk. Voordeel hiervan is dat deze dorpen dicht liggen bij de A27. Hiermee zouden de tijdsoverschrijdingen drastisch terug kunnen lopen. Om die reden stelt de partij vragen aan het college op basis van artikel 35 van het reglement van orde.

Lees meer over:

ambulance politiek cda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.