vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Veerdienst III zoekt vrienden

31 oktober 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Toen in maart 2012  een nieuw pontveer tussen Werkendam / Hardinxveld / Gorinchem / Sleeuwijk in de vaart kwam, was het voortbestaan van de energieke Veerdienst III in direct gevaar. De gemeente Werkendam besloot de oogappel van veel Werkendammers via inschrijving te verkopen.

Twee Werkendamse ondernemers Cees Ruytenberg en Ad van Wijk besloten dat het schip niet voor de Werkendammers verloren mocht gaan. Hoewel zij als enige partij geen geld voor de overname van de Veerdienst III boden, werd het schip hen toch gegund. Niet zomaar, want er zat een gefundeerd plan achter de ideeën van Ruytenberg en Van Wijk. Zij hebben de ‘Stichting Veerdienst Werkendam’ opgericht om het schip en het schip daarin ondergebracht. Het pontje wordt in originele staat gebracht en perfect onderhouden. De Veerdienst III wordt zoals al jaren gebruikelijk, ingezet bij de intocht van Sinterklaas. Tijdens de havendagen kan onze dienstdoende schipper de burgemeester met haar introducés langs de attracties varen.

Voortbestaan
Wilt u ook uw steentje bijdragen voor het voortbestaan van de Veerdienst III? Wordt dan partner of vriend van de Stichting Veerdienst III. Steun de stichting zodat “ons pontje” voor Werkendam behouden kan blijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Ruijtenberg T. 06-53134618 of mailen naar info@veerdienstwerkendam.nl

(Foto Stichting Veerdienst III)

Zie ook:

Lees meer over:

pont Stichting Veer veerdienst III
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.