vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Slechte voegen A27 doorn in CDA-vlees

17 oktober 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Komend weekend wordt een deel van de A27 opnieuw afgesloten. Het CDA heeft het er maar moeijlijk mee. Een brief naar Rijkswaterstaat om toch vooral 'straks' maar een helder overleg te hebben vetrok vanaf de Werkendamse partijburelen. Vooral de reparatie van de voegen tussen de Merwedebrug en Werkendam is een doorn in het CDA-vlees.

Het CDA noteert: 'Eerder was dit vorig jaar en ook  dit jaar van (9 mei - 13 mei) voor onderhoud. Aanstaand weekend staat er voor de tweede keer een grote afsluiting gepland. Zoals u wellicht wel weet bereiken ons vele vragen vanuit de inwoners uit onze gemeente. Ook bereiken ons klachten van ondernemers en inwoners die enorme hinder ondervinden van deze afsluitingen. Tijdens de raadscommissie enkele maanden terug heeft het CDA gevraagd om met vertegenwoordigers van RWS (Rijkswaterstaat - red.) in gesprek te gaan. Helaas is niet gelukt om dit eerder te doen. Er is nu een afspraak om op 2 december met elkaar in gesprek te gaan. Met deze brief maar ook op 2 december aanstaande willen wij u duidelijk maken  dat onze inwoners en ondernemers het als enorm hinderlijk ervaren dat de A27 voor de tweede keer dit jaar wordt afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden.

Gevaarlijke voegen
Wat de CDA-fractie en met hen - aldus de partij - veel inwoners en weggebruikers veel zorgen baart is het stuk snelweg (A27) tussen de Merwedebrug en afslag Werkendam (richting Breda). Maar liefst 56 voegen dienen daar met spoed opgeknapt te worden. Ook bij vorig onderhoud in 2012 is de A27 afgesloten geweest in de richting Breda, maar ook toen is het genoemde stuk snelweg niet gerenoveerd. Met name de rechterbaan geeft zoveel problemen dat rijden aan die zijde als gevaarlijk kan worden bestempeld.
 
De CDA-fractie vervolgt: 'Wij hebben kennis genomen van antwoordbrieven aan bewoners waarin RWS aangeeft dat de voegen pas in 2015 worden aangepakt. Op 9 juli informeerde u het College van B&W dit in 2014 te willen oppakken. Wij en met ons vele weggebruikers zijn van mening dat dit veel te laat is. Onze fractie heeft de volgende onderstaande vragen over deze voegen aan u en wij hopen een antwoord van u hierop te ontvangen.
 
1. Bent u op de hoogte dat deze 56 voegen enorme hinder veroorzaken bij de weggebruikers. Bent u het met het CDA eens dat dit gevaarlijke situaties geeft doordat veel weggebruikers de rechterbaan mijden.
2. Waarom neemt u de aanpak van deze voegen niet gelijktijdig mee met de werkzaamheden aan het viaduct in Hank of eerder in 2012 toen de A27 ook was afgesloten. Zijn de financiën hierin leidend?
3. Kunt u aangeven (jaar-kwartaal)wanneer u de voegen gaat aanpakken en kunt u deze werkzaamheden zo inplannen dat de weg niet hoeft worden afgesloten.'
 
Wordt wederom vervolgd.
 
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.