dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Lokaal Belang en CDA verbaasd over actie zonne-energie via Schaijks bedrijf

27 september 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Regio West Brabant is een samenwerking aangegaan met het Schaijkse bedrijf Sun & Wind Energy Solutions. Dit bedrijf is in de West-Brabant regio een wervingscampagne gestart onder de naam “Benut je Zon.” De campagne heeft als doel de inwoners, onder de vlag van de deelnemende gemeenten, te interesseren voor zonne-energie. De fracties van Lokaalbelang en het CDA zijn verbaasd dat de gemeente Werkendam hier haar medewerking aan heeft verleend.

Reden van die verbazing is de medewerking in een tijd van bezuinigingen en het  'zelfs'beschikbaar stellen van ambtelijke capaciteit. Alles te meer daar in Altena en de gemeente Werkendam diversen bedrijven actief zijn op de markt van zonne-energie. Als voorbeeld wordt de een jaar geleden opgerichte coöperatie DeCab genoemd.

De twee respektievelijke fractieleiders, Peter Ribbersen Gerard Paans, wijzen de gemeente op het coalitieprogramma waarin is opgenomen dat bij “aanbestedingen” waar mogelijk word gekozen voor lokale bedrijven. Het bedrijf uit Schaijk is middels een aanbesteding uit e dus gekomen, maar is duidelijk geen lokale ondernemeing.  Lokaalbelang en het CDA stellen daarom 'Kamervragen' die zij graag schriftelijk beantwoord willen zien.

  1. Waarom is door de Regio West Brabant en dus ook door de gemeente Werkendam voor samenwerking met één bedrijf gekozen.
  2. Worden lokale bedrijven door de gemeente op de zelfde wijze gefaciliteerd als het bedrijf Sun & Wind Energy Solutions.
  3. Waren de in onze regio gevestigde leveranciers van zonnepanelen op de hoogte van de “aanbesteding” van de Regio West Brabant, of hadden zij hiervan op de hoogte kunnen zijn.
  4. Kunt u bij benadering aangeven wat de kosten voor de gemeente Werkendam bedragen. Denk dan aan de  wervingscampagne, het beschikbaar stellen van het gemeentehuis en ambtelijke inzet.
  5. Bent u het met ons eens dat lokale ondernemers door deze actie van De RWB op achterstand zijn gezet, en wat denkt u te doen om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Wordt vervolgd dus...

Lees meer over:

gemeente DEcAB zonne-energie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.