vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Het Baken stapt over op zonne-energie

25 september 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - CBS Het Baken kiest voor duurzaamheid. Voorzitter Marco Visser van schoolvereniging ‘De Stroming’ heeft de overeenkomst ondertekend voor een zonne-energie-installatie via de Duurzame Energie coöperatie Altena Biesbosch (DEcAB). Het Baken is één van de scholen van De Stroming, de vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs in Altena.

De Stroming kiest op initiatief van Visser voor duurzaamheid. Dat geldt nu in het bijzonder voor Het Baken, maar later ook voor de nieuwbouw van CBS De Sprankel in Dussen en CBS ’t Kompas in Werkendam.

De elektriciteit van de zonnepanelen wordt bij Het Baken gebruikt voor de warmtepompen. Door deze koppeling verwacht Het Baken een aanzienlijke besparing op haar jaarlijkse energienota te kunnen realiseren. De Werkendamse Verwarmings Industrie zorgt voor een optimale integratie van de energie- en verwarmingsinstallatie. Na een zorgvuldige afweging heeft De Stroming gekozen voor het nieuwe VISION zonnepaneel van CentroSolar, de leverancier waar DEcAB mee samenwerkt. De nieuwe generatie zonnepanelen van CentroSolar leveren 25% meer gegarandeerd vermogen. Het project wordt uitgevoerd  door de Werkendamse Verwarmings Industrie.

Lesprogramma
Het Baken geeft binnen haar lesprogramma ook aandacht aan duurzaamheid en duurzame energie. De opwek van eigen zonne-energie gaat onderdeel uitmaken van het lesprogramma. Verder levert de WVI een informatiepaneel waardoor het voor iedereen in de school zichtbaar is wat er aan zonne-energie wordt geproduceerd. Hiermee wordt zonne- energie en duurzaamheid op speelse manier concreet gemaakt voor de leerlingen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.