donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Werkzaamheden Noordwaard gaan gestaag voort

8 juli 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Waren eerst aan de westkant van het museum de werkzaamheden duidelijk zichtbaar, nu dus ook aan de oostkant. Het is een vreemd gezicht als je vanaf het museum richting Lijnoorden kijkt en dan daar de Scheldeoord bezig ziet.

De gewonnen grond wordt naar de Nerzienweg en mogelijk ook per schip naar de Witboomkil getransporteerd. Als gevolg van die werkzaamheden is het “Rondje Noordwaard” niet meer mogelijk tot eind 2015 omdat de fietsbrug bij Maltha hiervoor verwijderd moest worden. Inmiddels is aan de oostkant van het museum een zandlichaam opgeworpen waarop de omleidingsweg komt te liggen.
Deze gaat zorgen voor de bereikbaarheid wanneer na de zomer gestart wordt met de bouwwerkzaamheden aan de bruggen. Op de Bandijk zijn de werkzaamheden nu ook duidelijk te zien, waar de drie bruggen komen zijn de eerste bouwactiviteiten merkbaar.

 

Cijfers
Voor de liefhebbers een paar cijfers. Van het totale grondverzet is inmiddels 45% gereed ofwel van de 4.000.000 m3 is 1.800.000 m3 verplaatst. Van de betonnen kunstwerken is 25% gereed. Dit houdt in dat van de 13.500 m3 er nu 3.000 m3 verwerkt is. Van de 58 kilometer aan wegen die aangelegd dient te worden, is meer dan 10 kilometer gereed. Anders gezegd: zowat 20% is nu gerealiseerd. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.