vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ChristenUnie mist lef en visie bij plannen voor Brede School

4 mei 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De ChristenUnie (CU) in Werkendam mist in de plannen van het college om te komen tot een Brede School de lef en de visie om op de toekomst gerichte keuzes te maken. De keuze voor de C variant waarbij wel in het centrum, maar zonder de kerk en het dorpshuis gebouwd gaat worden is een drama voor Dussen. Erg lag een schitterend plan om beide gebouwen wel te betrekken bij de Brede School, zodat er geen verloedering maar een opwaardering van de leefbaarheid en de centrumfunctie van Dussen kon plaats vinden. De partij noteert dit op haar website.

Al erg snel werden de onderhandelingen met kerk en dorpshuisbestuur gestaakt, want er was een ander minder duur en zogenaamd beter plan. Plan C, waarbij wel in het centrum gebouwd gaat worden, maar dan veel kleiner en zonder de genoemde gebouwen. Dussen is terecht boos. Er was immers een mooi plan waarvoor groot draagvlak was en dan ligt alles aan diggelen, alleen een worst voor gehouden! De ChristenUnie blijft Dussen steunen in plan B, waarbij kerk en dorpshuis onderdeel zijn van de Brede School. "Duidelijk, Eerlijk, Echt."

Voor Sleeuwijk ontbreekt dezelfde visie, vindt men. Alle onderzoeksrapporten tonen aan dat het beter is om meteen bij de bouw van de Brede School in Sleeuwijk het dorpshuis mee te nemen. Daarvoor in de plaats wil het college een halfslachtige oplossing kiezen, waarbij voor een half miljoen de Bolderik wellis waar opgeknapt gaat worden, maar nog steeds niet geluidsgeïsoleerd wordt. Dit betekent dat er nog steeds geen feesten gegeven mogen worden. Hiervoor wil de gemeente dan de regelgeving wel wat versoepelen, zodat er meer herrie gemaakt mag worden. Na 15 jaar gaat het dorpshuis alsnog naar de Brede School, omdat er dan leegstand verwacht wordt in de school.

"Voor het drievoudige bedrag hebben we een dorpshuisfunctie in de nieuwe Brede School waarbij we 60 jaar vooruit kunnen." De CU vindt scenario 4 ronduit de beste en vindt dat het dorpshuis meteen mee moet verhuizen met de nieuwe scholen. "En beste Sleeuwijkers koopt u vast een paar oordoppen, want behalve de CU zijn de partijen van mening dat dit voorstel van het college best kan."

Logisch
De partij vervolgt: "In Werkendam krijgen we een hele scholencarroussel, waarbij de Sigmondschool, peuterspeelzaal en 't Kompas verhuizen naar de locatie van de Kwinter. In de nog vrij nieuwe Sigmondschool komen dan de Akker en een reformatorische peuterspeelzaal met nog vier lokalen voor de Groenewegenschool."
Voor de CU is dit niet zo'n logische keuze. Kompas en Akker hebben nieuwbouw nodig, meent men. Deze zouden ook samen op de Kwinterlocatie passen. We beseffen echter dat beide scholen gebaat zijn bij snelheid. Zowel de Akker als 't Kompas heeft dringend behoefte aan nieuwbouw. "Als de scholencarroussel groen licht krijgt van de scholen steunen we daarin de wethouder."

In Nieuwendijk gaan de plannen met de Brede School voortvarend en in Hank liggen de plannen klaar voor een nieuw dorpshuis.

Lees meer over:

Christenunie brede school
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.