vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

CDA Werkendam bezint zich na kater

24 april 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Gerard Paans, fractieleider van het CDA Werkendam, sprak maandagavond op Radio A-FM over de kater – na het afwijzen van de fusie door Aalburg – en de toekomst van het Land van Heusden en Altena.

“Toen we aan het samenwerkingsproces begonnen zaten we, de fractieleiders van Werkendam, Woudrichem en Aalburg, met de ruggen naar elkaar. Langzaamaan groeide het vertrouwen en het besef dat we dat we tot elkaar veroordeeld zijn. Laten we er dan iets moois van maken. Ik had verwacht dat de SGP Aalburg, net als de SGP Werkendam, overstag zou gaan. Als het pontje op zondag gaat varen stemt de SGP Werkendam in met het voorstel, met de aantekening dat ze er niet mee eens zijn, de SGP Aalburg is gewoon tegen. Dat is het verschil. Voor Werkendam is een fusie nu echt geen noodzaak, maar in de toekomst waarschijnlijk wel, want er komt heel wat op gemeenten af en dat vereist deskundige bestuurders en ambtenaren. Een kwestie van inspelen op ontwikkelingen. Na de kater moeten we ons gaan bezinnen, bezinnen ook op de uitgaven. Werkendam betaalt de helft van de samenwerkingskosten, de rem erop. Aalburg is even uit beeld, jammer. Met Woudrichem kunnen we verder.’’

Van Lokaalbelang stemden vijf van de zes leden tegen een algehele fusie. Is wethouder Peter van der Ven dat niveau ontstegen? Het meestal onzichtbare raadslid Elsbeth van Beek wordt opgevolgd door Kozak van de Eeuw Philip den Haan. Philip praat beter dan Elsbeth, maar praatjes vullen geen gaatjes… (Piet Hartman)

Lees meer over:

politiek cda gerard paans
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.