Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'PvdA voelt zich onvoldoende geïnformeerd'
02mrt 2013

PvdA voelt zich onvoldoende geïnformeerd

WERKENDAM - De PvdA Werkendam loopt - naar eigen zeggen  - regelmatig aan onvoldoende geïnformeerd en betrokken te worden bij zaken in en rond Werkendam. Hoewel de partij daarover meerdere malen opmerkingen gemaakt heeft, leidde dat niet tot merkbare veranderingen.

PvdA'er Corine Verweij reflecteert in de jongste nieuwsbrief van de partij: 'Zo is het al verschillende keren gebeurd dat niet het college ons informeerde, maar dat we onze informatie uit de kranten moesten halen. We hebben het dan bijvoorbeeld over de ontwikkelingen op het terrein van De Kelder in Hank, de stagnatie in de bouw van het wozoco in Sleeuwijk en het uitstellen van de beslissing over samenwerking of fusie in Altena.'

Hamerstukken
Ze noteeert verder dat ook commissievergaderingen met grote regelmaat (bij vermeend gebrek aan agendapunten) vervallen en als ze doorgaan wordt de agenda gedomineerd door hamerstukken. Kwesties voor het vragenhalfuur in de raadsvergadering worden geregeld niet toegestaan omdat ze niet urgent zouden zijn en met de beantwoording van schriftelijke vragen hebben we ons meerdere malen met een kluitje in het riet gestuurd gevoeld. Verwij: 'Uiteraard blijven we op dit alles hameren. Dit gaat namelijk niet over politiek die je democratisch kunt noemen.'Deel dit bericht met je vrienden!