donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Interpellatiedebat over zaak Potters komt er niet

20 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De fracties van PvdA en ChristenUnie verzochten afgelopen dinsdag tijdens de raadsvergadering om een interpellatiedebat over de zaak Potters. Zij zijn van mening dat dit dossier pas echt afgesloten kan worden en vooruit gekeken als er voldoende openheid is gegeven over gemaakte keuzes. De partijen willen benadrukken dat zij de uitspraak van de rechter absoluut niet in twijfel willen trekken en dus niet het proces willen overdoen. Voor de ChristenUnie en de PvdA bleef wel een aantal 'belangrijke vragen' onbeantwoord. Die zou men aan de orde hebben gesteld in het interpellatiedebat.

"De zaak Potters heeft voor veel maatschappelijke onrust gezorgd die zijn weerklank heeft op de beeldvorming van de gemeente Werkendam. “We willen transparant en aanspreekbaar zijn”, aldus een citaat van burgemeester Breuer in de Dienstverleningskrant 2013. Voor de PvdA en de ChristenUnie zit daar nou juist de kneep.

Stemverklaring
Na het indienen van het agenderingsverzoek werd aan de partijen de mogelijkheid geboden een stemverklaring af te geven. Dit resulteerde in een afwijzing van het agenderingsverzoek en verwijten richting indieners over de vraag om een interpellatiedebat.

Reactie van ChristenUnie fractievoorzitter Hennie Schermers: "Ten eerste zijn we natuurlijk teleurgesteld over het niet toekennen van het agenderingsverzoek. Ten tweede willen we de verwijten die richting PvdA en ChristenUnie uitgesproken zijn verre van ons werpen. We hebben juist getracht uiterst zorgvuldig en terughoudend te opereren in de zaak Potters."

Het was geen verzoek voor de bühne en al helemaal niet ter meerdere glorie van ons zelf. Dat CDA, SGP en SDc onze goede bedoelingen en oprechtheid in twijfel durfden te trekken doet pijn. Kans om ons te verdedigen was er niet, want hoewel de plaatsvervangende voorzitter aangaf de zaak alleen procedureel te willen behandelen en geen inhoudelijke discussie te willen, kregen de coalitiepartijen alle ruimte om in een uitgebreide stemverklaring hun in onze ogen onterechte kritiek te spuien. Hierop konden we vervolgens niet meer reageren.

CU: "We willen de uitspraak van de rechter niet in twijfel trekken, nog het proces overdoen, maar wel die volks vertegenwoordigende rol en controlerende taak die we als raad hebben serieus op ons nemen. Ons gaat het om transparantie en aanspreekbaarheid." (ChristenUnie)

Lees meer over:

Christenunie pvda potters zaak
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.