dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Biesbosch blij met Europese erkenning

12 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens een feestelijke uitreiking nam Harry Wagemakers, voorzitter van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, op 25 oktober het Europese Handvest voor Duurzaam Toerisme voor de Biesbosch in ontvangst.

Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse conferentie van Europarc in Genk. Zo'n 25 vertegenwoordigers van de Biesbosch waren meegereisd om de uitreiking bij te wonen, onder wie toeristisch-recreatieve ondernemers, watersporters, Biesboschgidsen, medewerkers van het Parkschap, de VVV, Staatsbosbeheer en overheden die in het Parkschap participeren.

Het Parkschap hecht grote waarde aan de samenwerking met andere partijen om de Biesbosch te verduurzamen. Volgens Harry Wagemakers is de toekenning van het Handvest de kroon op het werk van de laatste jaren. "Het is goed om naar Genk te reizen met zo'n gevarieerd gezelschap. Zo laten we zien dat we met veel partijen aan de verduurzaming van de Biesbosch werken."

De Biesbosch maakt nu deel uit van honderd beschermde gebieden in heel Europa, waarin gestreefd wordt naar een verdere verduurzaming van het toerisme. Naast de Biesbosch heeft dit jaar ook Nationaal Park De Meinweg het Handvest toegekend gekregen.

Duurzaam
Het Strategie- en Actieplan Duurzaam Toerisme vormde de basis voor de aanvraag. In dit plan staat een lange lijst van acties die het Parkschap samen met andere partijen uitvoert en gaat uitvoeren om de Biesbosch verder te verduurzamen. Over vijf jaar moeten de aandachtspunten uit het rapport zijn weggewerkt en kan de Biesbosch een aanvraag doen om het Handvest te continueren. Veel acties kunnen worden uitgevoerd dankzij de Europese subsidie die de Biesbosch krijgt uit het project STEP (Sustainable Tourism in Estuary Parks).

Samenwerking 
Voor het Parkschap is het van belang dat alle partijen een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de Biesbosch. Het Parkschap wil daar graag bij helpen, bijvoorbeeld door ondernemers te steunen in het behalen van het duurzaamheidskeurmerk Green Key en door partijen met ogenschijnlijk uiteenlopende belangen met elkaar in contact te brengen.

Lees meer over:

biesbosch europese erkenning
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.