zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Jeugdatletiek bij Altena Road Runners groeit verder door

7 november 2012 (door WerkendamNet)

REGIO - Na een periode van veertien jaar zonder jeugdafdeling is er sinds dit voorjaar bij Altena Road Runners weer een groep voor jeugdatletiek. Twee enthousiaste (oud jeugd)leden, Jaco Booij en Bas de Boer, volgen een trainersopleiding en geven trainingen voor kinderen van 6 tot 11 jaar.

De start is goed verlopen en de eerste kinderen hebben zich aangemeld als lid van de vereniging en nemen actief deel aan trainingen en wedstrijden. In de komende periode zal dit verder doorgroeien met meer trainingen en activiteiten.

Almbos
Aangezien er op dit moment geen eigen accommodatie beschikbaar is wordt er op zaterdagochtend vanaf 9 uur getraind in het Almbos in Giessen. Daarnaast wordt er vanaf 7 november ook elke woensdagavond om 18.30 trainingen gegeven in de gymzaal Campus in Hank. Tijdens de training komen er naast het hardlopen ook andere atletiek onderdelen aan bod zoals: balwerpen, kogelstoten en verspringen. De kinderen krijgen elke week een heel afwisselende training voorgeschoteld, waarin elke week wordt gesprongen, gelopen en gegooid.

Winterperiode
Inmiddels heeft de groep heeft ook met succes deelgenomen aan de regionale stratenlopen van het Altena Road Circuit. Vier jeugdleden hebben al heel het seizoen meegedaan en hebben meerdere podiumplaatsen behaald in de verschillende dorpen in onze regio. Afgelopen zaterdag 3 november was de laatste stratenloop van het seizoen, de Vestingstadrun in Woudrichem. In de komende winterperiode gaat de club zich dan ook richten op cross- en indoorwedstrijden in regio’s Brabant en Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.