vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie: "Plusvarianten accomodaties binnen het budget"

17 oktober 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Accommodatienota die werd besproken tijdens een gezamenlijke commissievergadering op 9 oktober jl. behelst de plannen van diverse multifunctionele ruimtes, waaronder diverse brede scholen en sportruimten, in alle vijf kernen van Werkendam.

De ChristenUnie geeft het college ter overweging de plusvarianten van de plannen wel uit te voeren binnen het bestaande budget dat er ligt. De wethouder geeft in zijn beantwoording aan dat het college hier op aanstuurt.

Ook wordt door de ChristenUnie de mogelijkheid geopperd om het gebruik van de sporthallen van het Altena College in Sleeuwijk serieus mee te nemen in de plannen, de wethouder omarmd dit voorstel en neem het mee in de verdere ontwikkeling van de diverse plannen voor Sleeuwijk

Dussen
De ChristenUnie onderstreept de mooie plannen die er liggen voor Dussen en drukt het college op het hart om deze keer direct en voorvarend aan de slag te gaan om de plannen voor Dussen te realiseren. De Dorpsraad Dussen dringt sterk aan op variant B, maar wél met een volledige sportgelegenheid de ChristenUnie is het hier volledig mee eens.

Het plan om SBO de Akker en PCB Het Kompas samen op de ‘Kwinterlocatie’ te situeren is (ondanks weerstand vanuit de leiding van SBO De Akker) zeer wenselijk aldus de ChristenUnie fractie. Mogen deze plannen toch niet doorgaan dan moet er wel een alternatief plan komen voor Het Kompas, deze school kan niet op nieuwbouw wachten tot medio 2017.

Over de plannen om de vervangingstermijn van de scholen op te rekken van 40 naar 60 jaar is de ChristenUnie sceptisch. (CU)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.