donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Houben nieuwe voorzitter SDc

28 augustus 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Gerard Houben is door de leden van SDc unaniem gekozen tot voorzitter van de partij. Hij volgt Kees Vreeswijk op die na ruim tien jaar terugtreedt als voorzitter. Vreeswijk blijft wel als bestuurslid aan de partij verbonden.

Gerard Houben is sinds 2002 als burgerlid actief in de gemeentepolitiek. Eerst in de commissie Inwoners en de laatste jaren als burgerlid in de commissie Bestuur, waar hij Veiligheid in zijn portefeuille heeft. Houben woont in Sleeuwijk en is werkzaam als leidinggevende bij de politie. Naast zijn werkzaamheden is hij in het verleden een aantal jaren leider en jeugdtrainer geweest bij VV Sleeuwijk en secretaris van de inmiddels opgeheven buurtvereniging Muggenschans I.

Gerard Houben is ambitieus: “SDc zal een visie ontwikkelen waarin voor de middellange en lange termijn de kernwoorden vernieuwend en vooruitstrevend een sleutelrol vervullen. SDc zal aan de politieke toekomst van ons gemeente mede richting moeten geven. Er heerste jarenlang een te conservatief politiek klimaat in de gemeente Werkendam. Soms is dat niet verkeerd, maar de wereld om ons heen verandert in een rap tempo en als we als gemeente niet achter willen blijven, zullen we moeten anticiperen en niet stil blijven staan."

Rol
SDc heeft als coalitiepartner een belangrijke rol in het gemeentebestuur. Naast het behouden van deze rol is het voor Gerard Houben van groot belang om samen met de fractie te zorgen voor een goede band met de leden van SDc en de inwoners van de gemeente Werkendam. Met de nieuwe voorzitter gaat SDc de komende periode verder met het uitvoeren van het coalitieakkoord en worden de eerste voorbereidingen voor de verkiezingen van 2014 gestart. Houben vindt het van belang dat de partij middels een kwalitatief goede vertegenwoordiging deel uit maakt van de komende coalitie. (SDc - foto SDc)

Lees meer over:

politiek sdc gerard houben
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.