vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CDA dringt aan op maatregelen inzake overlast De Kwinter

9 juli 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Al geruime tijd veroorzaken jongeren overlast rondom de Kwinter. Dat is al lang een probleem waarbij de bewoners ernstig worden verstoord in hun woongenot, aldus het CDA die aandringt op maatregelen.

Verschillende leeftijdsgroepen, scholen rondom de Kwinter samen en veroorzaken problemen. De overlast bestaat hoofdzakelijk uit geluidsoverlast en wildplassen. Het CDA trekt bij het college aan de bel: 'Ook hebben wij vernomen dat er naast deze overlast vernielingen worden aangebracht en dat afval op straat wordt gegooid.' Om alles ordelijk en heel te houden is extra inzet nodig van de onderhoudsploegen van de gemeente. Deze extra inzet met de benodigde materialen kosten extra geld en mogelijk gaat het ten koste van ander onderhoud in Werkendam.
Verder blijkt uit reacties van de bewoners dat de politie bijna geen gehoor geeft en niet adequaat optreedt tegen de overlast wanneer bewoners hierom vragen.
Het CDA vervolgt: 'Wij hebben inmiddels vernomen dat het college gesprekken heeft gevoerd met de bewoners. Ook heeft de SGP fractie voor de overlast de nodige aandacht gevraagd tijdens de laatste Raadsvergadering.'

Wat het CDA naast de overlast tevens ernstig zorgen baart is dat er signalen zijn dat er volop gedeald wordt. 'Zoals u weet valt dealen niet meer onder overlast, maar onder criminaliteit.' Een ernstige zaak dus, zo meent de partij. Het CDA wil dan ook dat er met spoed actie genomen wordt om deze problemen van overlast en criminaliteit op te lossen.

Lik op stuk
Voor het CDA is het inzetten van cameratoezicht daarom een reële optie. Cameratoezicht heeft elders in ons land bewezen een preventieve werking te hebben. Verder denkt het CDA dat een verbod van samenscholen rondom de Kwinter een goede oplossing is. Naast deze acties is het voor het CDA klip en klaar dat er gehandhaafd wordt met direct lik op stuk beleid door de politie. Zo dienen de kosten van vernielingen direct te worden verhaald te worden op de veroorzakers. De brief van de aprtij aan het college sluit af met de oproep: 'Nogmaals willen wij benadrukken dan wij de signalen die wij horen vanuit de bevolking over het dealen, zeer ernstig vinden en dat u hiertegen direct maatregelen moet nemen.'

Vragen
De CDA-fractie stelt in gevolge artikel 35 van het reglement van orde onderstaaande vragen die de partij graag schriftelijk beantwoord ziet:

1. In de laatste raadsvergadering heeft de Burgemeester gezegd dat rondom de Kwinter flink gehandhaafd wordt de laatste tijd. Vanuit de bevolking horen wij echter andere signalen. Kan het College aangeven hoe het met de handhaving rondom de Kwinter is gesteld? Kunt u aantonen hoeveel keer de politie ter plaatse is geweest ?
2. Bent u bereid om direct maatregelen te gaan nemen tegen de overlast en bent u bereid om zoals wij hebben aangegeven hiervoor cameratoezicht in te zetten en een samenscholingsverbod in te stellen rondom de Kwinter?
3. Is het u bekend dat er signalen zijn dat er gedeald wordt. Zo ja wilt u aangeven hoe u dit gaat aanpakken. Zo nee, wilt u onderzoeken of de signalen wellicht toch juist zijn?

Lees meer over:

Politie cda overlast De Kwinter
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.