donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

CU ontevreden over uitblijven oplossing geluidsoverlast

5 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Dat het college van Werkendam niet langer werkt aan een oplossing om de geluidsoverlast vanaf de Dijkgraaf den Dekkerweg in Werkendam te reduceren, is voor de lokale ChristenUnie-fractie onverteerbaar. 'De gemeente schermt met het feit dat een oplossing voor de geluidsoverlast juridisch niet nodig is, maar erkent wel dat er overlast is', aldus de partij.

Uit een onderzoek wat de gemeente Werkendam heeft verricht blijkt dat bij 61 woningen sprake is van een tamelijk slechte akoestische kwaliteit. In het geheel van het onderzoek is dit een kleine 5,7% van het aantal huizen waar metingen zijn verricht. Voor de ChristenUnie betekent dit dat ca. 61 van de huishoudens (zeer) stevige geluidshinder ervaren van de Dijkgraaf den Dekkerweg. De fractie is van mening dat er een duurzame oplossing moet komen voor dit probleem.

ChristenUnie raadslid Machiel Verdoorn: ‘Het is frappant om te zien dat een jaar geleden het college voorstelde de Dijkgraaf den Dekkerweg te voorzien van een “dunne geluidreducerende deklaag” en nu blijkt deze oplossing toch niet nodig te zijn?’

Verkeerstoename
Ook de verwachte verkeerstoename richting De Biesbosch baart de ChristenUnie extra zorgen. Volgens cijfers van het Projectbureau Noordwaard moet we op termijn rekening houden met een maximale toename van 280.000 voertuigbewegingen van/naar De Biesbosch. En dat moet (in de huidige situatie) allemaal over de Dijkgraaf den Dekkerweg. Dat het college de alternatieve ontsluiting voor de Noordwaard aan de kant schuif is voor de fractie dan ook onbegrijpelijk.

De ChristenUnie is wel blij dat de geplande verlaging van de snelheid naar 60 km/u van tafel is. De ChristenUnie is daar op tegen omdat de Dijkgraaf den Dekkerweg een belangrijke ontsluitingsweg is . Goede doorstroming is daarom belangrijk. Wel pleit de ChristenUnie voor een stevige handhaving van de snelheid. Ook pleit de ChristenUnie voor het plaatsten van een geluidsscherm of een natuurlijke wal, waarmee de geluidsoverlast kan worden gereduceerd.

Verstandig
De ChristenUnie geeft aan dat het zeer verstandig is om, met oog op de huidige problemen en de ontwikkelingen rond de Noordwaard, de overlast van de Dijkgraaf den Dekkerweg aan te pakken. 'Een geluidsreducerende deklaag, geluidswal en de tweede ontsluitingsroute zijn hierin goede oplossingen', aldus Verdoorn.

Lees meer over:

politiek Werkendam CU
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.