dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Scheepsbouwers doen mee aan ANWB Open Werf-dag

28 maart 2012 (door WerkendamNet)

Werkendam – De Scheepsbouwers Maritiem is  één van de dertien geselecteerde bedrijven die meedoen aan de Open Wervendag van de ANWB. Op zaterdag 12 mei krijgt de bezoeker een kijkje achter de schermen van deze nieuwe Werkendamse werf (2011) waarbij de schijnwerpers op de spudpaal worden gericht, één van de specialiteiten van het bedrijf.

Tijdens de Open Wervendag is de Tijgerhaai van de Waterkampioen bij De Scheepsbouwers te zien. Met eigen ogen is te aanschouwen hoe de spudpaal wordt ingebouwd. Daarnaast wordt er onder andere gevaren met de Stevenvlet 1500 waarbij de werking van een telescopische spudpaal wordt gedemonstreerd. Verder zijn er ook diverse andere schepen van De Scheepsbouwers in de haven te bezichtigen.

Voorbeeld
Een voorbeeld van een zeer geavanceerde spudpaal is de telescopische van Hollandia. Het schip wordt hierbij ‘verankerd’ en met één druk op de knop ligt het vaartuig direct stil en stabiel vast aan de bodem. Een zeer gemakkelijke manier om probleemloos (tijdelijk) af te meren.

Zie ook De Agenda op Werkendam.net

Lees meer over:

open wervendag anwb
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.