woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

CDA wil snel infoavond over Noordwaard

7 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Bij de Werkendamse bevolking bestaat, aldus het CDA, veel onduidelijkheid over wat er nu gaat gebeuren en wat er nog gaat komen in de Noordwaard. Volgens de lokale fractie is er veel onvrede over het kappen van de vele bomen en het teniet doen van bouwgrond.

Otto van Breugel, CDA-woordvoerder laat weten: 'Veel inwoners begrijpen het niet en kunnen er geen waardering voor opbrengen.' Gerard Paans, fractievoorzitter, reageert: 'Het Biesboschgevoel zit in de mensen en dat krijg je er niet zomaar uit. Daarom wil het CDA juist voor deze mensen dat uitgelegd wordt waarom is besloten om deze werkzaamheden uit te voeren. Met een informatieavond, waar juist deze bevolkingsgroep de vragen kan stellen, krijgen we ook meer begrip voor de aanpak. Inmiddels is aan het college gevraagd of het mogelijk is een informatieavond te organiseren. Wat het CDA betreft zo snel mogelijk.'

Draagvlak
Op 5 maart organiseerde de aannmerscombinatie die de werken uitvoert al een infoavond over het gebruik van thermisch gereinigde grond. Dat gaat het CDA niet ver genoeg: Van Breugel: 'Iedereen moet weten hoe en waarom dit zo wordt aangelegd. We creëren dan draagvlak en begrip bij mensen die er negatief tegen aankijken.' (Foto Noordwaard doorstroomgebied - RWS)

Lees hier de Agenda-aankondiging van de eerdere infoavond op 5 maart op Werkendam.net

Lees meer over:

cda Noordwaard infoavond
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.