vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ChristenUnie bezorgd over dreigende kaalslag dienstregeling Werkendam-Dordrecht

16 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - ChristenUnie Werkendam heeft vernomen dat de huidige buslijn van en naar Dordrecht over zal gaan in een zogenaamde scholierenlijn. Op deze nieuwe lijn 620 zal Veolia driemaal in de ochtenduren en driemaal aan het einde van de middag met een grote bus rijden. Deze dienstregeling zal vanaf januari 2012 in moeten gaan.

Eerder was al te lezen dat de plannen met een nieuwe bus geld zou moeten besparen ten opzichte van de inzet van de twee kleine busjes. Wanneer de nieuwe plannen werkelijk uitgevoerd zullen worden zal er van maandag tot vrijdag tussen 8.45 uur ’s ochtends en 15.00 uur ‘s middags geen bus rijden. Daarnaast zal er op zaterdag helemaal geen bus meer rijden tussen Werkendam en Dordrecht. Het mag duidelijk zijn dan niet de nieuwe bussen maar de uitgeklede dienstregeling geld moet besparen.

Wat de ChristenUnie betreft is het belangrijk dat er meer capaciteit komt op de diverse buslijnen, eerder heeft de fractie dit ook aangekaart. Maar het lijkt er juist op dat de nieuwe dienstregeling er voor zorgt dat een belangrijke OV-voorziening in één klap flink wordt gemarginaliseerd. “Dat er zo wordt omgaat met een buslijn die door de vele vrijwillige buurtbuschauffeurs tot een groot succes is gemaakt, is onbegrijpelijk”, aldus fractievoorzitter Hennie Schermers. Juist de vervoerder Veolia merkte de Werkendamse lijnen eerder nog aan als zeer succesvol.
Voor de ChristenUnie is deze nieuwe dienstregeling niet meer dan een ordinaire bezuiniging en doet deze beslissing geen recht aan de vele gebruikers van de verbinding. De partij vraagt het college van Werkendam om in overleg te treden met de provincie Brabant die verantwoordelijk is voor het openbaarvervoer en dus ook dit beleid. De wethouder moet alles op alles te zetten om de dreigende kaalslag af te wenden. 

Lees meer over:

Christenunie openbaar vervoer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.