vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CU wil milieustation Hank openhouden

1 december 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de commissievergadering Grondgebied van afgelopen maandag werd informeel het onderzoek naar de kosten en milieuefficiëntie van de beide milieustations in Werkendam besproken. Uit enkele staatjes bleek wat de burger zou besparen als het milieustation in Hank gesloten zou worden en het milieustation in Werkendam per week minder open zou zijn.

De ChristenUnie (CU) is "heel tevreden" met het rapport. De fractie meent: "Het is altijd goed om te zoeken naar mogelijke besparingen en er werden een aantal mogelijkheden genoemd die zeker uitgevoerd moeten worden."
Ook gaf het rapport aan dat de beide milieustations in Werkendam goed functioneren. In Hank werd in 2009 bijna 400 ton afval ingezameld, in Werkendam was dat ruim 1.400 ton. Gelet op het feit dat er in Hank en Dussen minder mensen wonen én dat er veel minder afvalstromen kunnen worden aangeboden kun je stellen dat het milieustation in Hank zeker zo goed, of misschien zelfs beter, functioneert dan in Werkendam.

Mede om deze constatering heeft de CU zich uitgesproken tegen sluiting van het station Hank. "Wij pleiten al jaren dat het voorzieningenniveau in de alle kernen niet achteruit mag gaan." Tevens vindt de partij dat de afstand naar een milieustation zo klein mogelijk moet zij, zodat de burger eerder bereid is om hier gebruik van te maken.

De CU wil dat de scheiding van afval meer aandacht krijgt, zodat nog meer afval wordt aangeboden bij de milieustations. "Een schoner milieu begint bij ons zelf, en waar nodig moet de gemeente daarbij helpen."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.